Sådan sikrer du, at dit barn spiser godt

Du er, hvad du spiser. Den sætning har vi hørt mange gange gennem hele vore liv. Og særligt for en gruppe i samfundet runger den sætning, som et ekko i deres baghoved: førstegangsforældrene. De er blevet kastet ud i en verden, hvor det ikke længere bare er deres eget helbred, men også deres barns helbred, de nu har ansvaret for. For mange mennesker betyder det, at de for første gang i deres liv skal til at overveje, hvad der egentlig er i maden. Men heldigvis er der flere måder, hvorpå man kan sikre sig, at ens barn spiser ordentligt.

 

Kig på indholdslisten

Meget babymad er færdiglavede produkter, vi enten bare kan servere kolde, eller kun kræver en hurtig opvarmning. Det kan for eksempel være en semper grød, som er et hit blandt mange forældre. Som regel består maden af gode ting, men hvis du vil være helt sikker på, hvad du giver dit barn, er det en god idé at kigge bag på produkterne, for at se, hvad grøden indeholder.

 

Lav maden selv

Er man en større tilhænger af den gamle skole, vil man måske hellere lave maden selv – helt fra bunden. På den måde sikrer du også, at dit barn får en masse gode grøntsager og andre sunde ingredienser, når det er spisetid. Er madlavning også en helt ny verden for dig, kan du nemt finde en masse opskrifter på sund, hjemmelavet babymad på internettet.

 

Få råd af en kostekspert

Selvom internettet er en god kilde til meget viden, inklusiv viden om hjemmelavet babymad, er det Gud og hver mands ord, du hører derinde. Hvis du vil være helt sikker på, hvad du skal give dit barn af god mad, kan du alliere dig med kostekspert med fokus på børn.

Sponsoreret