Sådan kommer du godt i gang med skemad til din baby

Sådan kommer du godt i gang med skemad til din baby

Er du førstegangsforælder, er der mange ting, du skal have styr på. En helt ny verden har åbnet sig for dig, og du har nu et lille menneske, som du har ansvaret for. Det kan for mange være utrolig hårdt, men det er altid det hele værd.

I starten bliver din baby udelukkende ammet. Det kan også være, at din baby får modermælkserstatning. Men på et eller andet tidspunkt er babyen gammel nok til at blive introduceret for skemad. Så hvordan kommer du i gang med skemad på bedst mulige måde? 

Skab en tryg og rolig atmosfære omkring madtid

Når det er tid til at give din baby mad, er det vigtigt, at atmosfæren er både tryg og rolig. Der skal ikke være noget stress og jag, da din baby vil kunne mærke dette. Placér din baby på dit skød og gå i gang på et tidspunkt, hvor din baby er veludhvilet og i godt humør.

Start med en mild og cremet grød eller mos

Du skal starte med at give babyen mos eller grød i en cremet og mild konsistens. Det skal helst ikke være en grød, der er grov. Du kan selve lave grøden, men du kan også købe den. Det kan eksempelvis være Semper grød. Når din baby har vænnet sig til skemad, kan du vælge en grovere grød.

Giv din baby smagsprøver

Til at starte med er det en god idé at give din baby smagsprøver og kun små mængder mad. Det giver babyen tid til at vænne sig til at få skemad. Ydermere kan du stille og roligt præsentere babyen for nye smage og så videre. Dette bør ikke gå for hurtigt, da det hurtigt kan blive for overvældende for din baby.

Sponsoreret