Lavt selvværd er en hæmsko

I dagens Danmark er der mange, som har et lavt selvværd. Det er svært at leve med lavt selvværd, da det er en kamp, der skal kæmpes hver eneste dag. Det er svært at forholde sig til følelser som for eksempel, at alle andre er bedre end en selv.

De mange tanker, der konstant flyver rundt i hovedet, i forhold til hvad andre tænker om en, er også en del af den ramtes hverdag. Lavt selvværd er altså en hæmsko for, at du som menneske kan udfolde dit fulde potentiale.

Få øje på lavt selvværd

Hvis du gerne vil have bekræftet, om du selv går rundt med lavt selvværd, kan du prøve at se, om noget af følgende passer ind i din hverdag:

  • Jeg sætter høje krav til mig selv
  • Det er svært for mig at sige fra, når andre stiller krav til mig
  • Jeg har tit en følelse af tristhed
  • Jeg synes ikke, at jeg er lige så god som alle andre
  • Jeg søger konstant anerkendelse, men jeg får det sjældent
  • Jeg bliver ved med at udsætte ting og sager

Dette er blot et lille udpluk af, hvad en med lavt selvværd kan gå rundt og tumle med.

Sådan kan du få bugt med lavt selvværd

Det er muligt at arbejde med dit selvværd på flere forskellige måder. Først og fremmest skal du finde ud af, hvordan dit negative selvbillede er opstået således, at en distancering fra dette kan begynde. Sideløbende er det en god idé at arbejde terapeutisk med alle dine negative tanker og følelser.

Sponsoreret