4 tricks til at forbedre kommunikationen i familien

Kommunikation mellem forældre og børn er afgørende for at opnå den rigtige følelsesmæssig udvikling og et harmonisk familieliv. Når børn og forældre ikke taler med hinanden og giver udtryk for deres frygt og problemer, risikerer man at ødelægge det indbyrdes forhold.

Hvis dine børn er stille og ikke kan lide at åbne op for deres følelser, er her nogle tricks, du skal prøve.

Vær dig selv foran dine børn

4-tricks-til-at-forbedre-kommunikationen-i-familien-Vær-dig-selv-foran-dine-børn

Dine børn er også mennesker, og de har ikke brug for, at du lægger bånd på dig selv eller ændrer den måde, du taler på eller de ting, du siger.

At vise dem dit sande jeg, inklusive dine styrker og svagheder, vil også hjælpe dem til at åbne sig og vise dig, hvem de er.  Formår du også at sætte ord på dine følelser, vil det samtidig hjælpe børnene til at genkende de samme følelser i sig selv.

Tal mens du laver andre ting

4-tricks-til-at-forbedre-kommunikationen-i-familien-Tal-mens-du-laver-andre-ting

Mange mennesker tror, at kommunikation indebærer at stå foran den anden person, man taler med. Børn og forældre kan imidlertid sagtens have en reel og dyb samtale, mens de laver andre ting. Det kan fx være, når de tage et bad, før de går skal sove, eller når de bliver kørt til og fra skole.

Årsagen er, at når man taler, mens man gør andre ting, som ikke kræver fuld fokus, så får man alle til at tale.

Giv så mange råd som muligt

4-tricks-til-at-forbedre-kommunikationen-i-familien-Giv-så-mange-råd-som-muligt

Tal med børnene om de ting, de kan lide, hvad de har lyst til lave, og hvordan de tror, de kan nå deres mål. Det vigtigste er at give dem plads til at udtrykke sig og lade dem høre din mening.

Vær venlig, når du giver råd. Pas på ikke at afskrække dem og få dem til at føle, at deres meninger betyder noget.

Gør det til en vane

4-tricks-til-at-forbedre-kommunikationen-i-familien-Gør-det-til-en-vane

Nogle børn elsker at “smalltalke”, mens andre er generte, har problemer med at udtrykke deres følelser eller bliver modløse, når de får svære spørgsmål. Hvis dette er tilfældet, vil det at respektere deres natur hjælpe dem med at føle sig trygge ved dig og gøre dem i stand til bedre at give udtryk for deres følelser.

En god ide er også at ændre den måde, du stiller spørgsmål til eller snakker med dem på, inden de tager i skole. På den måde skaber du nyt liv i forbindelsen til dine børn.

Prøv et eller flere af disse tricks og se børnene blomstre foran dine øjne. Husk at opmuntre dem til at fortsætte med at kommunikere og beløn dem, når det er nødvendigt for at holde dem motiverede.

Sponsoreret