Kom ud af dit alkoholmisbrug med den rette alkoholbehandling

Det er ikke en nem beslutning at vælge at få styr på sit alkoholmisbrug. Det er uden tvivl en stor beslutning, og det vil nok være en af de største beslutninger, du nogensinde tager. Det er nemlig ikke nemt at stoppe med at drikke, hvis du først er blevet afhængig.

I sådan et tilfælde kan der opstå alkoholabstinenser, der kan variere meget i sværhedsgrad. Du kan både opleve fysiske og psykiske alkoholabstinenser. 

Hvis du selv, eller hvis du har en pårørende, der lider af alkoholisme eller misbruger alkohol, kan det være en god idé at komme i alkoholbehandling. Det er eksempelvis muligt at vælge mellem ambulant behandling og døgnbehandling.

Det skal du vide om ambulant behandling

Ambulant behandling er for dig, der gerne vil have mulighed for at tilpasse behandlingen i forhold til dit liv. Med denne form for behandling vil du nemlig få hjælp i forbindelse med individuelle samtaler med en terapeut. 

Du skal altså ikke opholde dig på et specifikt behandlingscenter i en længere periode. Du kan i stedet møde op et bestemt sted en eller flere gange om ugen alt efter aftale.

Det skal du vide om døgnbehandling

Ønsker du derimod at komme i en behandling, hvor du ikke skal forlade stedet, skal du vælge døgnbehandling. Denne type behandling foregår altså døgnet rundt og varer typisk i alt lige fra 4 til 6 uger.

Vælger du døgnbehandling, vil der være mulighed for fuldt ud at fokusere på din behandling. Du skal altså hverken tænke på arbejde, familien eller lignende, da du ikke behøver at fokusere på andet end behandlingen.

 

Sponsoreret