Hvad betyder det at være boheme?

Du har nok hørt ordet ’boheme’ en gang eller to, til at beskrive indretning, mode og stil, men faktisk dækker ordet over en masse andre ting, som er ganske fascinerende.

Sådan lever en boheme

At være boheme betyder at leve et enkelt og afslappet liv. Bohemer er ofte kunstnere eller selvstændige, der danner et lille fællesskab og lever med afstand fra sociale normer.

Ofte finder folk der er boheme inspiration hos eksotiske kulturer. Derfor er det ikke ualmindeligt, at de går i noget bestemt tøj. De fleste vil nok beskrive boheme med tøj af lyse farver, løstsiddende pasform og mange lag. Det er tøj, der er mere flagrende end almindeligt – og ganske elegant i udtrykket.

Bohemer foretrækker at tilbringe deres tid udenfor og i naturen, og de elsker at rejse. De er meget frie i deres sind, og værdsætter at kunne skille sig ud fra mængden.

Sådan bliver du boheme

For at blive boheme, skal du først og fremmest tænke ud af boksen. Bohemer lever som sagt ikke efter samfundets normer og konventioner – deres liv handler om at være fri og uafhængig. Du skal derfor overveje, om der noget i dit liv, du vil gøre op med.

Boheme mode er som sagt afslappet og ukonventionel. Bohemer og de elsker at eksperimentere med nye trends, og de går ikke op i, hvad andre tænker, om de de har på – så det skal du heller ikke, hvis du vil være boheme.

Der er selvfølgelig grader af, hvor boheme man ønsker at være. Det behøver ikke at være alt eller intet. I dagens Danmark er de færreste bohemer, der tager afstand fra samfundets normer. I Danmark bliver du kaldt boheme, hvis du går i noget lidt afslappende hippieagtigt tøj og køber ind i helsekosten i Århus.

Sponsoreret