Alt du skal vide om disc golf

Disc golf er en sport for alle. Uanset alder og niveau. Sporten er forholdsvis ny i Danmark, men allerede nu findes der et hav af baner i landet, man kan besøge gratis. I sin enkelhed, går disc golf – lige som golf – ud på at ramme opsatte mål fra forskellige distancer. I stedet for golfbolde, bruger man her en frisbee, til at sigte præcist med.

 

Udstyr

Disc golf kan dyrkes i dit dagligdagstøj, men ønsker du fuld bevægelig og komfort er træningstøj at foretrække. Regn også med at gå meget rundt på de største baner. Derudover kræver sporten, at man erhverver sig en række gode ’discs’.

 

Det finske firma Discmania har siden 2006 specialiseret sig i at lave specielle discs til ethvert behov. Typen af disc er i høj grad en personlig sag, men der findes som hovedregel fire typer:

 

  • Putt and approach: Til korte distancer.
  • Midrange: Til mellemdistancer.
  • Fairway driver: Til lange distancer.
  • Distance driver: Til lange distancer samtidig med at opnå høj fart. God i starten af spillet.

 

Derudover skal man finde en bane, hvor man kan spille på.

 

Pris

Disc golf er en forholdsvis billig sport at komme i gang med. Discs varierer meget i pris, men hvis man bare vil smage lidt på sporten, inden man kaster hele sin børneopsparing efter udstyr, kan de billigste fås for omkring 70 kroner. Derefter kan du udvide din samling af discs og købe tasker, der kan holde styr på hele samlingen for dig.

 

Disc golf er en fed sport, der både kan nørdes i bund med specialdesignet udstyr, men den kan også bare nydes et par venner, uden man har hverken erfaring eller kendskab til sporten. Det er sjovt at spille en sommerdag, hvor man kun bliver bedre, som timerne i solen går.

Sponsoreret