Alopecia – ved du, hvad det er?

Hårtab kan forekomme af mange årsager og kan både være periodisk og permanent. Permanent hårtab ses blandt andet ved den autoimmune sygdom alopecia. Alopecia er en sygdom, som både ses fysisk på kroppen i form af hårtabet – men det er også en sygdom, der kan have en psykisk indvirkning. For både kvinder og mænd sidder meget af selvtilliden, det personlige velvære og udstrålingen i håret, og derfor kan begge dele lide et knæk, når håret forsvinder.

Hvad er alopecia?

Alopecia er en autoimmun sygdom, hvor immunsystemet angriber egne celler og væv – og i dette tilfælde raske hårceller. Alopecia findes i forskellige sværhedsgrader og viser forskellige tegn, som indikerer at man har sygdommen. Alt efter, om det er Alopecia areata, totalis eller universalis man har, så forsvinder hele eller dele af behåringen på kroppen. Nogen mister håret på hovedet pletvis, hvorimod andre mister alt hår på hele kroppen. Sygdommen er ikke livstruende, men kan som sagt have stor indvirkning på psyken.

Få selvtilliden tilbage med en paryk

Noget af det, der gør vores fremtoning personlig, er håret. Derfor er der mange, som oplever det som et stort tab, når de mister håret – det er ligesom en del af ens personlighed. En løsning på problemet kan være at investere i en paryk, men for mange er det et stort skridt. Der er desværre ikke nogen kur for  alopecia, og derfor er en paryk en god måde at genvinde sin selvtillid og livsglæde. Hos Parykhuset finder du personlig, tryg og professionel hjælp til at tage det store skridt.

 

 

Sponsoreret