Hvilke metoder findes der til behandling af åreknuder?

I dag kan du vælge mellem en række forskellige metoder til behandling af åreknuder. Mange af metoderne er forholdsvis skånsomme og simple. At fjerne åreknuder behøver derfor hverken at være en hård eller tidskrævende behandling.

Tidligere blev åreknuder fjernet med hjælp fra kirurgiske indgreb. Sådan er det slet ikke længere. Nye og moderne behandlinger er enkle og hurtige, så det tager ofte ikke mere end 1 time. Her kan du læse mere om de forskellige metoder til behandling af åreknuder.

Forskellige metoder til behandling af åreknuder

Åreknudebehandling inkluderer ofte en enkelt eller flere af disse behandlingsformer, som du kan se herunder. Ved brug af flere af metoderne opnår du nemlig det bedste resultat. 

  • Laser: Denne behandling foregår under lokalbedøvelse. Her bliver venen varmet op med laser. Derefter fjerner kroppen selv åreknuden.
  • Venaseal Superglue: Ved denne behandlingsmetode bliver åreknuden fjernet med biologisk superlim. Dette sker uden en operation samt uden bedøvelse.
  • Vinus Closurefast (radiofrekvens): Her bliver et lille og tyndt kateter ført ind i venen. Venen bliver opvarmet via radiofrekvens.
  • Skum: Skum bliver sprøjtet ind i venen ved brug af ultralyd. Det sørger for, at åreknuderne lukker sig.

Alle fire metoder er yderst skånsomme og effektive, så du kan komme af med dine åreknuder. Derudover kan støttestrømper være en stor hjælp, når det kommer til at lindre de symptomer, som åreknuder kan forårsage. 

Om du ønsker at gøre brug af støttestrømper eller ej, er naturligvis helt op til dig selv. Nogen mennesker synes nemlig ikke, at det er særlig behageligt at have støttestrømper på.

 

Sponsoreret